Špageti sa rikota sirom, parmezanom i začinskim biljem

Jednostavan ručak za sve ljubitelje italijanske kuhinje...

Sastojci za 4 osobe:

- 360 g testenine

- 200 g rikota sira

- 3 kašike rendanog parmezana

- 4 kašike devičanskog maslinovog ulja

- svežanj svežeg začinskog bilja (timijan, origano, vlašac, bosiljak, mažuran)

- 1 neprskani limun

- so, biber

Priprema:

Pomešajte u većoj posudi rikotu sir, parmezan i ulje. Dodajte soli i bibera po ukusu, te deo sitno naseckanog mirisnog bilja. Sitno narendajte koricu 1/2 limuna pa umešajte u smesu od sira. Skuvajte špagete u slanoj vodi i ocedite (sačuvajte malo vode u kojoj su se kuvali). Pomešajte oceđene špagete sa sirom, dodajte malo vode u kojoj su se kuvali (ne previše, toliko koliko je potrebno da sve bude kremasto).

Rasporedite u tanjire, pospite s malo maslinovog ulja i ostatkom naseckanog mirisnog bilja i po želji još malo sveže mlevenog bibera i malo korice limuna.

(Telegraf.rs)