Marinirani pileći ražnjići sa povrćem, pečeni na roštilju

Sezona roštiljanja je u toku, a piletina super ide i uz tamno pivo!

Sastojci za 4 osobe:

- 500 g pilećih fileta

- 200 g sveže crvene paprike

- 100 g tikvica

- 100 g mladog luka

- 200 g šampinjona

- 200 ml tamnog piva

- 4 - 5 kašika ulja

- 1 kašika začina za piletinu

Priprema:

Pileće filete narežite na kockice, stavite u dublju posudu i pospite začinom za piletinu. Opranu papriku očistite od semenki pa je isto tako narežite na kockice. Beli deo očišćenog mladog luka narežite na veće komade, oprane šampinjone na četvrtine, a tikvice na kocke. Narezano povrće malo posolite, dodajte piletinu, zalijte pivom i sve dobro promešajte. Meso s povrćem pokrijte i ostavite na hladnom mestu oko 30 minuta, a zatim nanižite na drvene štapiće za ražnjice.

Rešetku za roštilj ili tiganj premažite uljem i dobro zagrejte. Pripremljene ražnjice pecite sa svih strana dok ne postanu zlatnožuti. Uz tople ražnjice poslužite zelenu salatu.

(Telegraf.rs)