Račići u sosu od pomorandže, đumbira i soja sosa

Ukus mora i savršeno odabrani začini...

Sastojci za 4 osobe:

- 500 g očišćenih račića

- 1 kašika maslinovog ulja

- 1 kašika propasiranog belog luka

- 1 kašika rendanog đumbira

- 1 pomorandža, sok i rendana korica

- 1 kašika soja sosa

- 1 kašika pirinčanog sirćeta

- 1 kašika meda

- 1 kašika ljutog sosa

- po ukusu začin, biber

- sitno seckan korijander/peršun

Priprema:

Očistiti račiće, ali im ostaviti repić, pa svaki pojedinačno navući na drveni štapić. Zatim ih propržiti sa svake strane po 2-3 minuta, pa ih ostaviti na stranu. Dodati propasirani beli luk i rendani sveži đumbir i propržiti vrlo kratko, oko minut, dok ne zamiriše.

Dodati sok od pomorandže, rendanu pomorandžinu koricu, sirće, med, ljuti sos, soja sos, dobro sa drvenom kašikom “izgrebati” dno da bi ste rastvorili onaj sok koje su račići pustili, pa ukuvati do željene gustine.

Skloniti sa vatre pa umešati račiće-ražnjiće, već ispržene, dodati dosta sitno seckanog korijandera/peršuna, promešati i poslužiti.

(Telegraf.rs)