Losos zapečen s pestom
0
0
Ovo jelo je pun pogodak kad spremate neku specijalnu večeru...
Sastojci:
- 800 gr lososa (u komadu)
Preporučujemo
Jovana Jeremić vidno utučena napustila zgradu Pinka: Uhvatili smo je u razgovoru sa urednikom
Aranđelovdan u domu Zdravka Čolića: Na stolu ikona, žito i sveća, ćerka Una odnela slavski kolač u crkvu
- 1 šoljica očišćenog pistaćija
- puna šaka listića nane
- rendana korica od 1 limuna
- so
- maslinovo ulje
Priprema:
Lososa kratko isperite i osušite papirnatim ubrusima. Stavite ga u pleh na papir za pečenje. Pospite solju.
U avanu zgnječite pistaći, pa im dodajte listiće nane i kapiku maslinovog ulja. Dodajte naribanu koricu limuna i pomešajte. Sve će izgledati kao pesto.
Premažite pesto preko lososa, tako da pokrije cijelu gornju stranu - pa stavite 30 minuta u rernu zagrejanu na 200 stepeni.
(Telegraf.rs)