Povrće s pirinčem i parmezanom

Kad vam je firžidr pun ostataka svežeg povrća i imate od svega po malo - vi iskoristite ovu ideju!

Sastojci:

- glavica crnog luka

- šargarepra

- paprika

- paradajz

- šampinjoni

- veća šolja pirinča, najbolje dugog zrna

- seckani persun

- bosiljak ili kineski začini - po želji

- so, biber

- 2 kašike maslaca

- rendani parmezan

Priprema:

Stavite šerpu s vodom i neke provri pa ubacite pirinač i smanjite temperatruru. U puno vode će se skuvati brže nego da ga spremate s povrćem, samo ga kad bude gotov procedite. Pazite da se ne raskuva.

Iseckajte crni luk i šargarepu pa proprziti na maslacu. Dodajte seckanu papriku i šampinjone, kao i seckani paradajz bez semenki. Začinite i još malo dinstajte.

Servirajte pirinač i povrće i preko svega naribajte parmezan da jelo dobije bogatiji ukus.

(Telegraf.rs)