Odlične zemičke za burgere ili sendviče

Servirajte sendviče, pljeke ili pohovano meso u zemičkama iz svoje kuhinje!

Sastojci:

- 500 g belog brašna

- 1 kašičica soli

- 1/2 kašike šećera

- 1 kašičica  suvog kvasca

- 1 jaje

- 100 ml rastopljenog maslaca

- 300 ml toplog mleka

- susam za posipanje

- 1 jaje

Od svih sastojaka (sem jaja i susama) umesiti testo i ostaviti da dobro naraste. I obavezno koristite maslac jer je u njemu tajna ukusnih zemički!

Na pobrašnjenoj površini testo premesiti i oblikovati 10-12 loptica. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite oko pola sata na toplom da još jednom narastu.

Premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Peku se u zagrejanoj rerni na 190 stepeni, oko 25-30 min.

(Telegraf.com)