Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake
0
0
Ovaj aromatični sos fantastično ide uz belo meso, ribu ili uz pečene i pržene krompiriće!
Sastojci:
- 2 veće ili 3 manje glavice belog luka
Preporučujemo
Sin Filip se jedan dan iz škole vratio sa bebom u naručju: "Mama, nemoj da vičeš, ovo je moja ćerka"
Od jednog hita sagradila 3 kuće, novac nosila u džakovima - Kad ih pogodiš, ni sami ne znaju šta će da ti daju
- 50 g maslaca
- kašika brašna
- 200 ml neutralne pavlake
- 150-200 ml domaće supe po izboru
- so, biber, peršun
- muskatni oraščić
Priprema:
Presecite beli luk na pola poprečno, pa svaku plovinu uvijte u aluminijumsku foliju i pecite na 200 stepeni u rerni dok ne zamiriše i omekša. Kada se prohladi, lako ćete izvaditi pečene čenove. Propasirajte ih dobro.
Stavite šerpicu na ringlu i zagrejte maslac pa ispržite brašno dok ne porumeni. Zatim dodajte beli luk, neutralnu pavlaku i supu. Kada se sos zgusne začnitite ga i poslužite toplog.
(Telegraf.rs)