Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

Začinjeno testo i fil od mesa, učiniće ovo jelo super doručkom ili večerom!

Sastojci:

Za palačinke:

- 4 jaja

- 2 dl vode

- 2 dl mleka

- 1 dl kisele vode

- so, šećer

- brašno

- suvi vlašac i peršun

Za fil:

- 300 g seckanog belog mesa

- 1 manja glavica luka

- so, biber, čili

- malo neutralne pavlake

- svež peršun

Priprema:

Umutiti jaja, vodu, mleko, kiselu vodu, so, šećer, peršun, vlašac i brašno - pa ispeći palačinke na uobičajeni način.

Za fil, propržiti sitno naseckan luk dok ne postane staklast, pa dodati meso, so, biber, čili, peršun i malo neutralne pavlake kad je meso skoro gotovo. Filovati palačinke, presaviti ih na pola ili umotati u rolnu. Servirati ukrašene svežim peršunom.

(Telegraf.rs)