Omiljeni dodatak za supicu: klasične knedle od griza

Nema lepše stvari od domaće pleće supice sa mekim knedlama - pa naučite da ih napravite kao pravi majstor!

Sastojci:

- 1 jaje

- 5 supenih kašika griza (ravno napunjene)

- prstohvat soli

- kašičica ulja

Priprema:

Odvojiti žumance pa belance umutiti viljuškom da bude panasto - pa mu tek onda dodati žumance. Dodati so, ulje i lagano griz. Izmešati i ostaviti da stoji oko 20 minuta ili dok se supa ne skuva. Dok čekate, neka testo za knedle bude prekriveno da se ne suši.

Zatim se kašičica zaroni  u supu koja ključa i vade se knedle. Uvek se kašičica aroni u supu da knedla sama sklizne - i tako se radi dok se ne utroši materijal. Kuvaju se 5 minuta, poklope i ostave još 5 minuta da stoje u supi, koja onda može da se posluži.

(Telegraf.rs)