Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Na većim okupljanjima, kuvarsko umeće domaćina meri se obično kvalitetom sarme, brojem sitnih kolača i svakako - ukusom Ruske salate.

Sastojci:

- 1/2 kg krompira

- 1/2 kg šargarepe

- 250 g graška, može i oceđen iz konzerve

- 300 g kiselih krastavčića

- 4 tvrdo kuvana jaja

- 300 g skuvanog belog pilećeg mesa

- 500 g majoneza

- so i biber

Postupak:

Krompir se kuva u ljusci, a istovremeno se kuva i šargerepa ali odvojeno. Ona se seče na krupnije komade. Skuvajte i grašak ako ne koristite grašak iz konzerve. Kuvani krompir oljuštite kad se prohladi.

Iseckajte šargarepu, piletinu, jaje, krastavčiće i krompir na kockice pa izmešajte sve sastojke sem krompira. Sipajte majonez, so i biber - pa promešajte. Tek sada dodajte krompir. Sipajte još majoneza ako treba. Držite u frižideru do služenja.

(Telegraf.rs)