Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje

Dobru supu ne čini samo tečnost u kojoj je kuvano meso i povrće - već i ukusna domaća rezanca!

Sastojci (uvek možete praviti duplu ili trostruku meru)

- 100 g brašna

- jaje srednje velicine

- malo soli

Priprema:

U posudu staviti brašno, posoliti, napraviti udubljenje i dodajte jaja. Zamesite testo, pa ga izradite rukama dok ne postane gletko i nelepljivo. Neka se ohladi sat vremena u frižideru, uvijeno u providnu foliju.

Oklagijom razvijte prevougaonih pa ga isecite na trake. Propustite kroz mašinu da dobijete deblje listove, a zatim postepeno ići do najtanjeg podešavanja kako bi se dobili taknki listovi testa. Neka se list samo malo prosuši pa ga isecite.

Rastresite ih u rukama i stavite na stolnjak da se rezanca osuše. Mogu da se upotrebe odmah, a osušena mogu da stoje neko vreme, najbolje u papirnoj kesi.

(Telegraf.rs)