Jednostavan svinjski kare, sporo pečen u rerni

Ovo jelo je idealno za porodična okupljanja - a komad mesa odlično izabran jer nema puno masti...

Sastojci:

- komad svinjskog karea od oko 1.5 - 2 kg (bez koske)

- malo svinjske masti

- krupna morska so po ukusu

- začini: biber, korijander, ruzmarin, majčina dušica

- 3 glavice belog luka

- limenka piva (ili vode ako ne želite da spremate s alkoholom)

Priprema:

Kare stavite u dublji pleh u kome ćete peći, premažite s malo masti i dobro natrljajte morskom solju i začinima. Beli luk ne ljuštite već samo glavice isecite na pola, pa poređajte oko mesa. Ostavite da tako odstoji 2-3 sata.

Zagrejte rernu na 200 stepeni pa kad ubacite meso smanjite na 160. Sipajte pivo, prekrijte folijom i pecite oko 3-4 sata. Povremeno okrećite pečenje. Kad je omekšalo i procenite da je gotovo, odmorite ga malo pa na dasci isecite deblje šnicle. Vratite ih u tečnost, i u rernu, neka se malo zapeku. Poslužite sa povrćem po izboru.

(Telegraf.rs)