Tortelini u bešamel sosu s dimljenom slaninicom

Italijanska kuhinja je popularna jer testeninu možete da kupite umesto da pravite - a sos se uvek lako i brzo pripremi!

Sastojci:

- 500 g tortelina punjenih sirom (mogu i raviole, ali i druga vrsta testenine)

- 200 g dimljene slanine

- 3 čena belog luka

- 500 ml mleka

- 5 kašika brašna

- 200 g neutralne pavlake

- začini: so, biber, majčina dušica

- parmezan za posipanje

- po želji: cherry paradajz za serviranje

Priprema:

Torteline stavite da se kuvaju u posoljenoj vodi. Za to vreme, dimljenu slaninu iseckati i propržiti u tiganju, na pola prženja dodati seckani beli luk - pa kada se slanina propržila dodati i 400 ml mleka.

U preostalih 100 ml mleka razmutiti brašno. Kada mleko na ringli prokuva, skloniti ga i dodati mleko s brašnom. Vratiti na ringlu i mešati dok se sos ne zgusne. Nakon toga skloniti dodati neutralnu pavlaku i začine i promešati.

Izmešajte torteline sa sosom, pospite parmezanom i poslužite.

(Telegraf.rs)