Kiseli kupus sa suvim mesom i suvim šljivama

Ako nikada niste probali ovu kombinaciju, dopustite da vam ona obeleži zimu!

Sastojci:

- 1 manja glavica kiselog kupusa

- 2 srednje glavice crnog luka

- 3 čena belog luka

- 2 lovorova lista

- dimljeno meso po izboru (bez koske) - oko 200 g

- šaka suvih šljiva bez koščice

- biber

- ljuta paprika ili čili

- malo masti

Priprema:

Kiseo kupus iseći kao što se seče sladak kupus za salatu, na tanke rezance. Upržiti na masti sitno seckan crni luk, dodati lovorov list, a pred kraj i sitno seckan čen belog luka, suvo meso, čili i šljive. Dodati isečen kupus i naliti sa malo vode, pa sve to dinstati na nižoj temperaturi dok kupus ne omekša. Začiniti biberom i tucanom, ljutom, suvom paprikom i po potrebi posolite.

Voditi računa o vodi, trebalo bi da je uvek ima. Promešati blago, ili povremeno samo protresti šerpu. Po želji možete skratiti vreme kuvanja na ringli i kupus zapeći u rerni, ali je ovako brža priprema.

(Telegraf.rs)