Ispecite najlepše pecivo - bavarske kiflice

Ove kiflice imaju lep izgled, ukus i miris, pa ih poslužite uz kajmak, sir ili napravite mini-sendviče u njima.

Sastojci:

- 20 g svežeg kvasca

- 1,5 l vode

- 4,5 čaše od 2,5 dl brašna

- 2 kašičice soli

- 2 kašičice šećera

- 3 kašike maslaca

- 3 kašike sode bikarbone

Priprema:

Zamesiti testo i ostaviti 1 sat na toplom mestu da nadođe, posle ga razvući u krug i podeliti na 16 delova, praviti kiflice od testa i staviti u frižider, oko pola sata. Nakon toga u proključali 1 l vode sa sodom bikarbonom, spuštati kiflice da se kuvaju oko 30 sekundi, svaka - a u pleh staviti foliju i ređati kuvane kiflice.

Posuti ih krupnom solju, rernu zagrejati na 200°C  i peći oko 20 minuta.

(Telegraf.rs)