Kobasice sa salatom od krompira

Navikli smo da krompir-salatu jedemo samo uz ribu - pa vam predlažemo da je isprobate uz kobasice, i to one ljute!

Sastojci:

- 4-6 kobasica (najbolje ljute s belim lukom)

- 600 g krompira

- 3-4 mlada luka

- 40 ml sirćeta

- 60 ml maslinovog ulja

- so i biber

Priprema:

Krompir koji ste skuvali u ljusci kratko ohladite, oljuštite i narežite na kriške, dodajte narezani mladi luk, pokapljite maslinovim uljem i sirćetom, pa lagano izmešajte.

Dok se krompr kuva, kobasice izbockajte viljuškom i pecite u poklopljenoj šerpi (plića sa širim dnom). Najbolje je na nižoj temperaturi kako bi polako otpuštale mast i da ne zagore. Poslužite kobasice s krompir-salatom.

Jelo je zgodno kad vam dolaze gosti jer je lepo i servirano kasnije, na sobnoj temperaturi.

(Telegraf.rs)