Kremasti potaž od celera i mladog luka

Započnite ručak toplim potažem, neodoljivog ukusa...

Sastojci:

- 1 manji celer

- 1 ista količina krompira

- 2 šargarepe

- 1 manja vezica mladog luka

- 1 kašika maslaca

- 1 kašika parmezana

- so i biber

- svež peršun

Priprema:

Oljuštiti celer, šargerepu i krompir, iseći na veće kocke, preliti vodom i kuvati dok ne omekšaju. Ood skuvanog povrća napraviti pire.  Jednu kašiku maslaca rastopiti u šerpi. Iseckan mlad luk prodinstati dok ne omekša (oko 5 minuta).

Dodavati naizmenično pire i vodu i varjačom ujednačavati masu kako bi dobili glatku čorbu. Kad potrošite ceo pire i dobijete željenu gustinu čorbe, poslužite je toplu, posutu parmezanom i ukrašenu listovima peršuna.

(Telegraf.rs)