Neodoljive pljeskavice od tikvica i jaja
                        1
                    
                    1
                Grisckalica ili deo ručka - onda kad vam se ne jede meso, niti prave pljeskavice...
Sastojci:
- veća tikvica
Preporučujemo
Milomir Marić ovim rečima otvorio Ćirilicu, Vučić mu odgovorio: "Menjali ste pristup na bivšoj televiziji"
I Hrvati šokirani šta ovaj Amerikanac priča o Srbiji, čak i izveštavaju o tome: Bret u snimku objasnio sve!
- 2 jaja
- 2 kašike prezli
- 5 kašika griza
- 1/2 praška za pecivo
- ulje
- so i biber
Priprema:
Tikvicu oljuštiti, izrendati na krupnije rende i posoliti. Ostaviti pola sata, pa iscediti. Dodati prezle, griz, prašak za pecivo, jaja, biber, može i aleva i tucana paprika. Izmešati i formirati male pljeskavice.
Zagrejati ulje, pa pljeskavice pržiti u ulju. Vaditi na papirnu salvetu da upije višak masnoće. Mogu se servirati uz krompir pire, neki sos ili grickati uz ljuti kečap.
(Telegraf.rs)