Klasičan karpačo od junetine i pinjola
0
0
Jedno od omiljenih predjela na svetu pravi se od svežeg, lepo začinjenog bifteka...
Sastojci:
- 300 g svežeg goveđeg bifteka
Preporučujemo
Kosili travu pa otkrili pravo blago! Komunalci ostali zatečeni blještavim sjajem iz trave - grad trlja ruke
Stara kuća obrasla u korov, vilu u Beogradu prodao za nekoliko miliona: Ovo je istina o Čolinoj očevini
- 40 g kapara
- crni i beli biber
- senf
- sok od limuna
- sveža rukola
- 2 kašike parmezana
- 2 kašike prepečenih pinjola (zamena je seckani lešnik)
- maslinovo ulje
Priprema:
Polu-zamrznuti file seći na vrlo tanke šnite i slagati na podlogu (veći tanjir). Spremite dresing od senfa, limunovog soka i začina. Stavite rukolu na meso, pa prelijte dresingom.
Zatim preko stavite kapar, parmezam i pinjole - pa sve zalijte s malo maslinovog ulja. Služi se kao hladno predjelo.
(Telegraf.rs)