Kremasta pasta sa spanaćem i kobasicom

Pikantna i interesantna pasta sa mesom iz kobasice, punim aroma...

Sastojci:

- 400 g integralne testenine po izboru

- 400 g svežeg spanaća

- 1 umereno ljuta meka kobasica, veća

- 2 kašike maslaca

- 2 kašike brašna

- 500 ml mleka

- 1 kokošija kocka za supu

- 40 g rendanog parmezana

- morska so

- sveže mleveni crni biber

- beli luk u prahu

- kisela pavlaka po želji

- maslinovo ulje

Priprema:

Pastu kuvati prema uputstvu sa ambalaže. Spanać očistiti, oprati, ocediti i krupno iseći. Na zagrejanom maslinovom ulju, u većem tiganju, propržiti spanać da omekša. Posoliti, pobiberiti i posuti belim lukom u prahu. Prespite spanać u tanjir pa u istom tiganju ispržite meso iz kobasice: izvadite ga iz omota i varjačom u toku prženja usitnite da bude kao mleveno meso.

U posebnoj posudi na zagrejanom maslacu propržiti brašno, doliti mleko istovremeno mešajući žicom, dodati kocku za supu, smanjiti vatru i kuvati par minuta da se sos zgusne. Umešati parmezan, malo belog luka u prahu i proveriti ukus, dosoliti, ako treba. Kuvanu i proceđenu pastu umešati u spanać i kobasicu, preliti bešamel sosom, promešati i odmah poslužiti. Pospite po želji sa još parmezana.

(Telegraf.rs)