Sočno belo meso u sosu od belog vina

Predivan i nežan spoj ukusa, uz elegantnu svetlu boju jela...

Sastojci:

Za marinadu:

- 800 g belog mesa

- 1 kašičica narendane kore limuna

- 2 kašike limunovog soka

- ½ kašičice rendanog đumbira

- 3 čena belog luka

-1 kašika narezanog ruzmarina

- 1 kašičice senfa

Za sos:

- 5 kašika maslinovog ulja

- 175 ml vode

- 2 kašičice gustina

- 100 ml belog vina

- 2 kašičice začina

- biber

Priprema:

Meso osušite i stavite u posudu. Zajedno pomešajte koru i sok limuna, đumbir, pasirani beli luk, ruzmarin i senf, pa sve izmešajte s piletinom. Piletinu ostavite da odstoji u frižideru najmanje pola sata.

U tiganj stavite maslinovo ulje, zagrejte ga, dodajte mariniranu piletinu i pecite je na veoma laganoj vatri dok ne porumeni. U posudu u kojoj ste marinirali piletinu ulijte vodu u kojoj ste prethodno dobro razmutili gustin, dolijte vino i dodajte začin, pobiberite, promešajte i prelijte preko zapečene piletine.

Pustite da umak provri na jačoj vatri pa je onda smanjite na minimum, poklopite i ostavite sve da se lagano dinsta 20-ak minuta, dok s eumak ne zgusne. Piletinu prelijte sa sosom od vina i poslužite uz pire krompir ili testeninu.

(Telegraf.rs)