Gusta čorbica od povrća

Ovu sjajnu čorbu možete jesti pre ručka - ali i kao dijetalnu večeru...

Sastojci:

- 1 praziluk

- 3 šargarepe

- 1/2 korena peršuna

- 1 manje koren celera

- 1 manja zelena tikvica

- 4 kašike maslinovog ulja

- 1 veća crvena paprika

- 1/2 kašičica belog luka u prahu

- so i biber

- peršun

- 500 ml soka od paradajza

Priprema:

Svo povrće iseći na kockice. Na ulju prvo dinstati praziluk 2-3 minuta, pa onda dodati ostalo povrće i dinstati s mešanjem oko 5 minuta ili dok ne omekša malo. Doliti vodu. Staviti začine i so, pa ostaviti supu da vri i da se kuva oko 1h. Pred kraj sipati i paradajz-sok. Dosoliti i začiniti po potrebi i servirati.

(Telegraf.rs)