Za one sa posebnim željama – posebno pripremljen biftek

Tartar-biftek je poznati specijalitet koji se servira uz maslac i tost...

Sastojci  4 osobe:

- ½ kg finog bifteka

- 3 kašike senfa

- 3 žumanca

- 1 dl maslinovog ulja

- sok od 1 limuna

- malo kima

- malo ljute mlevene paprika

- malo bibera

- 1 kašika kečapa

- 1 kašika vorčester sosa

- 2 kisela krastavca

- malo kapara

- 1 čašica konjaka

- so i sveže samleven biber

Priprema:

Sveži biftek pažljivo očistiti od žilica i masnoće i jako oštrim nožem iseckati što je moguće sitnije. Ostale sastojke, isto tako, što više usitniti i sve dugo mešati i mesiti.  Podeliti na 4 polulopte i staviti na tanjr. Možete dekorisati listovima zelene salate, pa poslužiti uz topli tost premazan maslacem. Takođe, možete na vrh svake kugle “ugnezditi” sveže žumance, pa poslužiti.

(Telegraf.rs)