Recept za jednostavnu, domaću lepinju

Uz ovakvu lepinju, dovoljno je da napravite ili kupite humus, sireve i salatu - i već imate odlično posluženje za goste...

Sastojci:

- 200 ml mleka

- 200 ml vode

- 1 kocka kvasca

- 3 kašika ulja

- 1 jaje

- 600 g brašna

-  žumance za premazivanje

- susam

Priprema:

Mleko i vodu zagrejte da bude mlako, dodajte kvasac i rastopite ga. Dodajte u brašno jaje, ulje i mleko sa vodom, pa napravite testo. Tepsiju zamastite sa uljem i rastanjite dobro testo. Pustite 45 min da nadođe. Prstima napravite “obruč” na lepinji (odmaknite 10 cm od krajeva) i u sredinu testa prstima pritiskajte da bi dobili šare. Izmutite jedno žumance i premažite lepinju, pa pospite susamom. Pecite oko 20 minuta na 200°C, pa kada se prohladi poslužite.

(Telegraf.rs)