Mediteranski ukusi uz čorbu od ribe i morskih plodova

Preukusna čorba, koja servirana uz bruskete i vino može da bude izuzetna večera!

Sastojci:

- 1 glavica crnog luka

- 1 šargarepa

- 2 kašike maslinovog ulja

- 400 g pelata

- 400 ml belog vina

- 4oo ml vode

- 1/2 kašičice tucane ljute paprike

- so, biber, origano, lovorov list

- 3-4 čena belog luka

- 300 g brancina

- 300 g orade

- 500 g dagnji

- 300 g kozica

- sok od limuna

Priprema:

Luk i šargarepu sitno iseckati i propržiti na ulju. Dodati usitnjen pelat, vino i vodu. Zatim dodati začine i krčkati sve 10 min na umerenoj vatri. Dodati isečenu ribu i izgnječen beli luk i krčkati sve još 10 min. Na kraju dodati dagnje, kozice i limunov sok i kuvati još 10 minuta, pa poslužite, kada se prohladi.

(Telegraf.rs)