Zdravi poraž od bundeve i krompira
0
1
Ovaj izuzetan, a jednostavan potaž, servirajte s brusketima ili tost hlebom...
Sastojci za 5 osoba:
- 1 manja bundeva
Preporučujemo
Prodat dvorac Dunđerskih: Evo ko je novi vlasnik!
ISTORIJSKI DOBITAK NA LUTRIJI! Neko je upravo osvojio 1,55 milijardi evra, evo gde ide novac
- 2 krompira
- pavlaka za kuvanje
- po želji so, biber, peršun
Priprema:
Oljuštiti bundevu, iseckati na kockice (može i krompir), pa staviti u lonac i dodati vode taman da se masa potopi. Kuvati 20-30 min dok bundeva ne bude mekana. Skinuti sa vatre i dobro "izblendati" dok se ne stvori u kašu bez komadića. Vratiti još 2 minuta na laganu vatru. Dok još lagano krčka staviti pavlaku za kuvanje. Sipati u tanjir i ukrasiti po želji sa pavlakom ili peršunom.
(Telegraf.rs)