Bezglutenski mafini sa šljivama i bananom

Ako volite ukus šljiva, banane i cimeta – ovi nežni mafini spremljeni sa manje šećera su idealan izbor za vas.

Servirajte ih preko dana uz limunadu ili za večernje romantično opuštanje uz dobro rashlađen šampanjac.

Pripremite:

- 2/3  šolje pirinčanog brašna (prepručujemo integralno)

-  2/3  šolje sitno mlevenih badema (idelano mleveno je u mlinu za kafu)

- 1/4  šolje tapioke (ima je u prodavnicama „zdrave hrane“ a zamena je gustin)

- 1 kesica praška za pecivo

- soli na vrh noža

- 1/2 kašičice cimeta

- 1/4 kašičice muškatnog oraha

Izmešajte sve suve sastojke u činiji za mešenje i dodajte:

- 2 kašike meda

- 1/4 šolje rastopljenog kokosovog ulja ili putera

- 3 manja ili 2 veća jaja

- 1/2 šolje mleka

- malo ekstrakta burbon-vanile ili obične vanile

"POŠALJI RECEPT" KONKURS: Tatjana Stojanović - mafini (FOTO)

ČUVAJTE SE POLJUPCA SMRTI: Evo da li stvarno može da se umre od ŠLJIVE NA VRATU!

Umešajte sve varjačom i dodajte:

- 1 šolju sitnije seckanih šljiva (ili kruške ako više volite)

- 1 šolju izgnječenih banana

Podelite masu u kalup za mafine sa 12 otvora i premite preliv za mafine:

- 1/4 šolje meda (zagrejan da bude tečan)

- 1/2 kašičice cimeta

- 2 kašike rastopljenog kokosovog ulja ili putera

- krupno mleveni ili izlomljeni bademi – ili bademi seckani na listiće

Sve izmešajte i prelijte svaki mafin.  Pecite ih oko 20 minuta, malo ohladite i servirajte mlake.

(Telegraf.rs)