Mafini s limunom i bademom
0
0
Toliko ukusni da ih deca rado pojedu i bez glazure i ukrasa!
Sastojci:
Preporučujemo
Saru su roditelji odgojili u siromaštvu, dok su krili bogatstvo: „Neću im oprostiti za život koji su mi uzeli"
Kolinda Grabar-Kitarović sela pored legendarnog Đokovićevog prijatelja i rekla: "Modrić je za mene broj 1"
- 2 jaja
- 95 g sećera
- 200 g brašna
- 2 male kašike praška za pecivo (10 g)
- 1 vanilin šecer
- 160 g jogurta
- rendana kora celog limuna
- 75 ml ulja
- 3 velike kašike limunovog soka
- 50 g mlevenih badema
Priprema:
Pripremiti kalupe za mafine, rernu ukljuciti da se zagreje na 180°C. Jaja umutiti sa šećerom, vanilin šećerom, jogurtom, uljem, korom limuna. Mutiti par minuta pa dodati sve ostale sastojke. Puniti smesu u 12 kalupa za mafine i staviti ih da se peku 20-tak minuta, da blago porumene.
(Telegraf.rs)