Medeno srce sa džemom od kajsija

Ovaj kolač uvek obraduje decu!

Sastojci:

- 1 šolja šećera

- 2,5 šolje oštrog brašna

- 1 prašak za pecivo

- 1 kesica cimeta

- 1 šolja mleka

- 1/2 šolje ulja (može i maslinovo)

- 3 pune kašike džema (od kajsija, jagoda, šipka...)

Čokoladna glazura:

- 3 kašike vode

- 3 kašike šećera

- 100 g čokolade

- 80 g maslaca

Priprema:

Umesto jedne kašike džema može jedna puna kašika meda. Promešati i peći oko pola sata

na 200-220 °C u plehu srednje veličine. Vruće tanko premazati sa 2-3 kašike džema. Kad se dobro ohladi preliti glazurom od 100 gr čokolade za kuvanje i malo putera. Seći na stanglice.

Vodu, šećer i čokoladu rastopiti na niskoj temperaturi, glatko izmešajte i u vruću smesu postepeno dodajte maslac u listićima. Još toplu glazuru prelijte preko kolača.

(Telegraf.rs)