Egzotična poslastica sa makom i orasima
                        0
                    
                    0
                Mak je nepravedno zapostavljen u našim kuhinjama! Zato isprobajte ovaj prelepi desert s makom.
Potrebno je:
Preporučujemo
Velike bele ajkule su strah i trepet okeana, ali PREDATORI POSTAJU PLEN: Snimljeno kako ih love ova stvorenja
Najlepša srpska voditeljka se posle razvoda od košarkaša udala i rodila ćerku u 44. godini: Blista kao nikad
- 100 g putera
- 100 g meda
- 100 g šećera
- 100 g iseckanih oraha
- 100 g maka
- malo muskat oraščića
- mala čaša voćnog likera
- šećer u prahu
Priprema:
Umutite puter sa medom i šećerom. Dodajte u njega seckane orahe, mak koji ste poparili sa kašikom vrelog mleka i muskatni oraščić. Sad mešajte i dodajte kap po kap likera. Smesa mora da bude čvrsta. Tada je oblikujte u tanku salamu, pa kad se ohladi u frižideru isecite na kolutove. Svaki kolut uvaljajte u šećer u prahu. Ukus je još bolji uz belo vino.
(Telegraf.rs)