Medena torta s pomorandžom

Za sve prave sladokusce!

Sastojci:

- 6 kašika meda

- 60 ml ulja

- 2 jajeta

- 2 kašike rendane kore pomorandže

- 80 ml pomorandžinog soka

- 180 g mekog brašna

- prstohvat soli

- kašičica praška za pecivo

- šećer u prahu

- 50g rastopljene čokolade

- kandirana kora pomorandže

- čokolada za glazuru (opciono)

Priprema:

Rernu zagrejati na 180 stepeni. Dno kalupa za torte (prečnika 24 cm) obložite papirom za pečenje. U činiju stavite med, ulje, žumanca, pomorandžinu koru i sok, pa dobro promešajte. Izlupajte sneg od belanaca. U veliku činiju prosejte brašno sa solju i praškom za pecivo.

Napravite udubljenje i u njega sipajte smesu od čokolade, meda i jaja. Promešajte varjačom pa pažljivo umešajte sneg. Smesu sipajte u kalup za tortu i pecite 25-30 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi, pa pospite šećerom u prahu i kandiranom korom pomorandže.

(Telegraf.rs)