Profiterole s aromom vanile i čokolade

Slatiš primamljivog izgleda...

Sastojci:

Za testo:

- 80 g maslaca

- 180 g brašna

- malo soli

- 4 jaja

- 250 ml vode

Krem:

- 1 puding od vanile

- 50 g šećera

- 250 ml mleka

- 200 ml tečni šlaga (slatka pavlaka za šlag)

Priprema:

Prvo kuvamo krem. Mleko i šećer kuvamo, a posebno odvojimo malo mleka i pomešamo sa pudingom. Kada mleko proključa dodati puding i mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Tečni šlag umutiti mikserom. Zatim tako umućen sastaviti sa hladnim pudingom. Sve dobro izmešati.

Staviti vodu, so i maslac da proključa. Kada proključa dodati brašno i kuvati dok se ne stvrdne. Kada se smesa malo ohladi dodati jaja i pomešati. Dobijenu smesu staviti u kuhinjski špric i na papir za pečenje istiskivati loptice veličine većeg oraha.

Pecite u rerni oko 20 minuta na 180° C. Kada se ispeku ostaviti ih da se ohlade. Hladne loptice puniti kremom, koji ste predhodno napunili u kuhinjski špric. Gotove profiterole možete preliti topljenom čokoladom ili posuti šećerom.

(Telegraf.rs)