Hrskavi kolač sa bundevom i jabukama

Bundeva i jabuka - dve domaće i omiljene voćke, zajedno u kolaču!

Sastojci:

- 2 jajeta

- 2 šolje šećera (šolja250 ml)

- 2 kašike kisele pavlake

- 1/2 šolje ulja

- 1,5 šolja pirea od bundeve

- 1 mala kašika vanila eksrakta

- 2,5 šolje brašna

- 1 mala kašika praška za pecivo

- 1 mala kašika sode bikarbone

- 1/2 male kašike soli

- 2 male kašike cimeta

- 1/2 male kašike đumbira

- 1/2 male kašike muskatnog oraščića

- 3 jabuke iseckane na kocke

Mrvičasti posip:

- 1 šolja mlevenih oraha

- 1/4 šolje smeđeg šećera

- 2 kašike brašna

- 1 mala kašika cimeta

- 60 g maslaca

Priprema:

Umutiti jaja, šećer i vanilu samo tolko da se sjedine. Dodati pavlaku, ulje i pire od bundeve i mutiti dok se ne sjedini. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, sodom bikarbonom, soli i začinima i lagano promešati. Na kraju dodati izrezane jabuke i promešati kašikom samo toliko da se sjedini.

Istresti u podmazanu i brašnom posutu tepsiju velicine 33 x 22 cm. Za posip pomešati sve navedene sastojke mešajući viljuškom dok se ne dobije mrvičasta masa. Rasporediti po kolaču, pa peći na 175 stepeni sat vremena.

(Telegraf.rs)