Lenja pita sa višnjama na starinski način
0
0
Tradicionalni ukusi su najlepši!
Sastojci:
Preporučujemo
Posna slavska trpeza za Aranđelovdan: Kompletan jelovnik koji će oduševiti goste, od predjela do deserta
Mitrović zaposlio fatalnu Milunku i dao joj visoku funkciju na Pinku: Za samo 7 dana se žestoko posvađali
- 2 jaja
- 400 g brašna
- 200 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 600 g višanja
- 100 g šećera
- 1 vanilin šecer
Priprema:
U 400 g brašna dodati prašak za pecivo , 200 g istopljenog maslaca, 2 jaja, 100 g šećera. Umesiti testo i podeliti ga na dva dela. Oklagijom razvijte kore.
Položite jednu koru pa rasporedite višnje zatim prekrijte drugom korom, pa ispecite u rerni. Kada se ohladi seći na kocke i po želji posuti šećerom u prahu, pa poslužiti.
(Telegraf.rs)