Tiramisu sa piškotama i pavlakom

Još jedan italijanski klasik koji morate da spremite!

Sastojci:

- 1 l slatke pavlake

- 10 jaja

- 10 kašika šećera

- 500 g maskarpone sira

- 3 dupla pakovanja piškota

- 0,3 dl ruma

- 4 espreso kafe

- 4 šlag fiksa

Priprema:

U jednu posudu čvrsto umutiti slatku pavlaku i dodati joj šlag fiks, 500 g maskarpone sira i to ručno promešati. U drugoj posudi čvrsto umutiti 10 belanaca, zatim dodati 10 kašika šećera, 10 žumanaca i dodati prvoj smesi ručno mešajući, ali lagano da smesa ne bi pala.

U 4 espresa sipati 0,03 dl ruma i u to umakati samo donji deo piškote (ne celu da ne bi bilo gnjecavo) ređati red piškote, red smese dok se sve ne potroši. Odozgo

dekorisati sa kakaom i rendanom čokoladom ili po želji. Kolač dobro rashladiti, pa ga seći na komade i poslužiti.

(Telegraf.rs)