Spremite krofne po receptu naših baka

Ukrašene čokoladom još su slađe!

Sastojci:

- 1 kg brašna

- 1 jaje

- 1 mala šoljica ulja

- 1 mala šoljica šećera

- 25 g svežeg kvasaca

- malo soli

- ruma po ukusu

- narendana kora od pomorandže

- 100 g crne čokolade

Priprema:

Kvasac rastopi u malo vode. Sve sastojke zajedno sa kvascem zamesi sa mlakom vodom. Testo ne bi trebalo da se lepi za ruke. Ostaviti u toploj prostoriji da se udupla. Premesi testo dva puta. Razvuci koru oklagijom pa čašom vadi krofne. Ostavi da još malo nadođu pa pržiti u dubokom ulju. Posuti šećerom u prahu ili kristal šećerom, ako više volite.

Na kraju rastopite crnu čokoladu pa prelijte preko svake krofne, biće još bolje.

(Telegraf.rs)