Mini mafini sa jagodama i šlagom
9
0
Prava prolećna poslastica koju spremite začas...
Sastojci:
Preporučujemo
Šta se za Svetu Petku nikako ne prašta? Ovo su stari, zaboravljeni običaji, a 1 stvar je glavna
Najveći pravoslavni hram na svetu čeka svečano otvaranje: Crkva visoka 127 m je arhitektonsko čudo
- 3 jajeta
- 250 g šećera
- 250 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 300 g brašna
- 1 prašak za pecivo
1 šolja jagoda
- cimet
- šlag
Priprema:
Jaja i šećer penasto umutiti, pa dodati jogurt, brašno pomešano sa praškom za pecivo i ulje. Ponovo mutiti dok se ne dobije glatka, homogena masa. Kalup za mafine podmazati maslacem i posuti brašnom. U svaku modlu sipati kašiku smese i peći na 180-190 stepeni dok ne porumeni.
Kada se prohladi preko mafina staviti šlag i po jednu do dve jagode, pa poslužite.
(Telegraf.rs)