Dansko pecivo sa marmeladom od kajsija i sa trešanjama

Sa ovim pecivom koje je i krckavo, i kremasto - nema greške!

Sastojci za 6 osoba:

Testo:

- 500 g brašna

- malo soli

- 30 g svežeg kvasca

- 60 g šećera

- 150 ml mlakog mleka

- 2 jaja

- 250 g maslaca

- 60 g brašna

Fil:

- 250 g belog marcipana

- 50 g kandiranih trešanja

- 20 g listića badema

- 15 g seckanih pistaća

- 1 umućeno jaje

- 150 g marmelade od kajsija

- malo vode

Priprema:

Prosejati brašno, pa dodati so, maslac i ostale sastojke i umesiti glatko testo. Ostaviti da se odmara oko 45 minuta. Izmešati maslac sa malo brašna, formirati u vidu cigle i ostaviti da se hladi. Testo još jednom dobro izmesiti i zarezati na nekoliko mesta. Zatim izrezane delove razvuci u vidu krsta, na sredinu stavi maslac, preklopiti ga razvučenim delovima i pritisnuti lagano. Testo razvući u vidu pravougaonika. Obe zadnje strane privucite prema sredini, pa još jednom razvijte. Postupak ponoviti još 2 puta. Testo ostaviti oko 30 minuta u frižideru. Zatim uraditi isti postupak još jednom.

Sada testo podeliti na tri jednaka dela. Od svakog dela testa praviti oblike po želji i filovati ih marcipanom. Pecivo ređati na pleh i pre pečenja ih premazati razmućenim jajetom. Peći ih na 190°C, oko 10-15 minuta.

Zagrejati marmeladu sa malo vode, procediti je i njome premazati gotove kolače.

(Telegraf.rs)