Sočna i mirisna torta od jagoda

Isti recept možete probati i sa malinama - ne zna se koja je verzija bolja!

Sastojci:

Kora:

- 6 jaja

- 6 kašika šećera

- 200 g brašna

- 1 prašak za pecivo

- 2 dl ulja

- 1 dl mleka

Krem:

- 2 pudinga od jagoda (može i od vanile)

- 300 g jagoda

Dekoracija:

- 500 ml pavlake za šlag

- par jagoda

Priprema:

Odvoj belanca od žumanaca. Izmiksaj belanca sa 6 kašika šećera u čvrst sneg, pa dodaj žumanca, 2 dl ulja i 2 dl mleka. Zatim dodaj brašno s praškom za pecivo i to izmješaj sa varjačom. Sipajte u kalup i pecite 30 minuta na 200 stepeni. Kuvaj puding prema uputstvu na kesici ili na vodi u kojoj su se  prethodno otopile jagode.

Kada puding počne da se zgušnjava ubacite jagode koje ste narezali na kriškice ili kockice, pa dobro promešajte. Kada je kora pečena i ohlađena prerežite je na pola, te na prvu polovinu izlijte pola krema i prekrijte drugim delom kore. I na drugi deo kore izlijte drugu polovinu krema. Pustite da se dobro ohladi i stegne, pa izmiksajte pavlaku za šlag te premažite tortu. Ukrasite je jagodama koje ste narezali na kriške i pospite sitnim šećerom.

(Telegraf.rs)