Sveži kroasani sa džemom

Uvek poželjno - najpoznatije francusko pecivo!

Sastojci:

- 1 časa mleka

- 1 kockica svežeg kvasca

- 1 kašičica šećera

- 1 časa jogurta

- 2 jaja

- oko 750 g brašna

- 1 kašičica soli

- 250 g maslaca

- džem po izboru

Za fil:

- neslani sir (rikota)

Priprema:

Rastopiti kvasac u mleku sa šećerom, umutiti jaja, dodati jogurt, brašno posoliti, pa u njega umešati ostale sastojke. Umesiti testo i rastanjiti u pravougaonik na 1 cm debljine, izrendati maslac po razvučenoj kori i preklopiti više puta kao za salčiće, ponovo razvući koru u pravougaonik i iseći na jednake trougliće koje savijete kao za kiflice.

Možete puniti rikotom, a mogu biti i prazni. Premazati jajetom, ostaviti 2 h da kroasani narastu, a zatim ih ispeći u zagrejanoj rerni. Servirati s džemom.

(Telegraf.rs)