Preslatke palačinke sa medom i smeđim šećerom

Divna kombinacija meda i osvežavajućih aroma pomorandže i limuna...

Sastojci:

Za palačinke:

- 2 jaja

- kašika smeđeg šećera

- 1 vanilin šećer

- 2 dl mleka

- 1,5 dl vode

- 60 g maslaca

- prstohvat soli

- 200 g brašna

- 1/2 vrećice praška za pecivo

- korica limuna i pomorandže

Preliv:

- 100 g meda

- 1/2 pomorandže

- 1/2 limuna

- korica limuna, cimet

Priprema:

Umutite žumanca s obe vrste šećera , postepeno uz mešanje dodajte mleko i vodu, otopljeni maslac i malo korice limuna i pomorandže, pa umutite i belanca sa solju u čvrst sneg. Na smesu prosejte brašno i prašak za pecivo, sve dobro promešajte, pa lagano umešajte sneg od belanaca. Smesa mora biti gusta, gušća nego za obične palačinke. Premažite tiganj s malo ulja. Većom kašikom uzimajte od smese, te na tiganju oblikujte manje palačinke prečnika 9-10 cm.

Dok pečete palačinke,  med stavite u manji lončić, dodajte sok od polovine pomorandže i limuna, malo zagrejte, začinite koricom limuna i cimetom. Možete dodati i neke druge začine po želji. Palačinke slažite na tanjir, poslužite s prelivom, a dekorišite sa nekim voćem.

(Telegraf.rs)

Teme