Mafini s bundevom i čokoladom

Ispecite bundevu, pa deo pojedite a deo ispasirajte i napravite pire za ove ukusne mafine!

Pripremite:

- 240 g brašna

- 1/2 kašičice soli

- 1/2 kašičice praška za pecivo

- kašičica sode bikarbone

- kašičica cimeta u prahu

- kašičica muskatnog oraščića

- 250 g smeđeg šećera

- 100 g omekšalog maslaca

- 200 g pirea od bundeve

- 70 g istopljene čokolade

- 2 veća jajeta

Upalite rernu na 170 stepeni. Napravite masu za posipanje tako što ćete pomešati prstima brašno, maslac šećer i orahe. Napraviće se mrvice koje možete ostaviti sa strane.

Za mafine pomešati brašno, so, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, muskatni oraščić i ostaviti sa strane. Posebno umutiti maslac sa šećerom, dodavati jedno po jedno jaje i mutiti par minuta. Dodati pire od bundeve i čokoladu - pa smanjiti brzinu miksera i dodati postepeno brašno sa umešanim sastojcima.

Masom za mafine punite kalupe do 3/4 visine, posuti mrvicama pa peći 30 minuta. Služite tek kada se ohlade.

(Telegraf.rs)