Medenjaci koji se tope u ustima

Da li se slažete da nema lepše zimske grickalice od medenjaka?

Sastojci:

- 250 g šećera

- 300 g brašna

- 150 g mlevenih badema

- 1 paketić praška za pecivo

- 250 ml mleka

- 150 g maslaca

- 3 kašike meda

- 4 jaja

- aroma vanile

- 3 kašike kakaa

- 1 paketić mešavine začina za medenjake

Priprema:

Iizmešajte sve suve sastojke. Mleko zagrejte i dodajte maslac da se otopi. Tu masu, jaja i med dodajte u suve sastojke. Mešajte dok ne bude homogena masa, pa je ulijte u namašćeni pleh i pecite na 200°C oko 15 minuta. Kad se ohlade, secite na trouglove ili druge oblike. Ovi medenjaci traju do tri nedelje, ako ih držite u kutiji na hladnom i suvom mestu.

(Telegraf.rs)