Brzi mafini s pomorandžom, cimetom i kukuruznim brašnom

Zanimljiva i osvežavajuća kombinacija ukusa, koju bi neizostavno trebalo da probate!

Sastojci:

- 170 g kukuruznog brašna

- 100 g mekog brašna

- 125 g putera

- 150 g šećera

- 200 g "mesa" pomorandže (oljuštena i sitnije seckana pomorandža)

- 125 ml mleka

- 2 jaja

- prstohvat soli

- 2 kašičice praška za pecivo

- malo cimeta

- rendana kora pomorandže

Priprema:

Prvo umutiti puter sa šećerom. Dodati jaja i koru pomorandže, pa nastaviti sa mućenjem. U drugoj posudi pomešati brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, so i cimet. U prvu smesu sipati mleko i pomorandže - a odmah zatim i smesu od brašna. Sve zajedno izraditi u glatku smesu.

Puniti kalupe i peći na 190°C  otprilike 25-35 minuta. Pre pečenja se mogu posuti smedjim šećerom - a nakon pečenja ih možete ukrasiti po želji, idealno šlagom i voćem osvežavajućeg ukusa.

(Telegraf.rs)