Tamne galete s čokoladom i kafom

Galete su idealna "podloga" za mnoge dodatke. Filujte ih džemom ili čokoladnim kremovima, dodajte im voće ili keks - a ne zaboravite ni staromodnije kombnacije: šećer i orahe.

Sastojci:

- 4 jaja

- 1 čaša šećera

- 1 čaša ulja

- 1 čaša mleka

- 1 prašak za pecivo

- 1 vanilin šećer

- malo limunove kore

-1/2 šoljice kafe

- 20 g istopljene čokolade

- oko 600 g brašna (dodavati malo po malo do željene gustine)

Priprema:

Umutiti sve sastojke da se dobije testo gušće nego za palačinke. Zagrejati kalup za galete, pa stavljati po kašiku, kašiku i po i peći sve dok se smesa ne potroši. Idealno je da ovakve galete servirate uz trešnje ili višnje (marele) - mada i predlozi iz uvoda ostaju uvek atraktivni...

(Telegraf.rs)