ZAVIRITE U 2013: Stiže novi Xbox - bez DVD drajva

Umesto da se pokreću sa diska, video igrice će se preuzimati direktno sa interneta ili će se nositi na memorijskim karticama

Naslednik Majkrosoftove konzole Xbox 360 trebalo bi da izađe naredne godine, i kako se priča, neće imati više disk drajv. Tako, barem, tvrdi izvor unutar samog giganta iz Redmonda.

Umesto diska, video igrice će se preuzimati sa interneta direktno na samo haj-tek konzolu - ili će se nositi na memorijskim karticama.

Tačan datum izdavanja još nije objavljen, ali izvori govore da bi mogla biti predstavljena na E3 konferenciji u maju 2013. godine, kada će se - kao i svake godine - okupiti krem gejmerske industrije. Navodno, ovo je "potvrđena" informacija.

Izveštaji govore da Majkrosoft već obaveštava svoje partnere u industriji video igrica, o specifikacijama svoje nove mašine.

Nedostatak DVD drajva nije preterano iznenađujući, jer Majkrosoft već prodaje ogroman broj igrica putem svog "Xbox Live" internet servisa, nudeći i veb-TV i filmove.

Nintendo će istovremeno predstaviti narednu generaciju "Wii U" konzole, koja je - tvrdi se - "dvostruko" jača od Xbox 360, a japanska kompanija je već predstavila kontroler koji izgleda kao tablet.

(Telegraf.rs)