I DALJE NA CENI: Prvi Apple računar prodat za 905.000 dolara (FOTO)

Računar spada u prvu seriju od 50 računara koje su osnivači Apple-a, Stiv Džobs i Stiv Voznijak, napravili u garaži u Los Altosu tokom leta 1976. godine

Prvi Apple računar, Apple I, koji su napravili Stiv Džobs i Stiv Voznijak prodat je za neverovatnih 905.000 dolara na aukciji u Njujorku.

Pomenuti dvojac je zajedno sa Ronaldom Vejnom osnovao Apple 1976. godine. Voznijak i Džobs su napravili 200 Apple I računara, a ovaj koji je u sredu prodat na aukciji je u najboljem stanju od svih. Ovaj računar dobijen je od jednog američkog skupljača.

Apple I je pokrenuo revoluciju kada je reč o računarima za kućnu upotrebu, a prodati primerak spada u prvu seriju od 50 računara koje su Džobs i Voznijak napravili u garaži u Los Altosu na leto 1976. godine. Ovaj računar se prodavao po ceni od 666.66 dolara.

Prodati kompjuter radio je do septembra ove godine, a očekivalo se da njegova cena neće preći pola miliona dolara. Pretpostavlja se da u svet ima manje od 50 originalnih Apple I računara koji su još uvek u funkciji.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: telegraph.co.uk)