DA LI IH SE SEĆATE? Ove telefone smo svi voleli (FOTO)

Sada kada tržište drže Android i iOS uređaji, malo starija generacija će se sa osmehom setiti telefona koji se nalaze u nastavku

Pre samo deset godina nismo mogli da zamislimo da će mobilni telefoni toliko napredovati. Današnje hardverske karakteristike i mogućnosti neuporedive su sa uređajima koji su pre samo deceniju bili pravi hit.

Sada kada tržište drže Android i iOS uređaji, malo starija generacija će se sa osmehom setiti telefona koji se nalaze u nastavku.

Nokia 3210

Ovaj model se pojavio 1999. godine. On je prvi u generaciji, a iako su se nakon njega pojavili značajniji, 3210 je bio potpuno hit među korisnicima. Sve Nokia-e su poznate po izdržljivosti, pa se tako i ovaj model može pohvaliti ovom karakteristikom. Pored toga imao je tri igrice i mogućnost promene melodije, što je u to vreme bila prava retkost.

Cena  ovog uređaja je bila 450 evra.

Sony Ericsson K800i

Ova kompanija nažalost više ne postoji u ovakvom sastavu. Sony i Ericsson su se razišli, ali je bez obzira na to teško zaboraviti telefon koji je imao posebno dugme za fotografisanje i poklopac za senzor kamere sa zadnje strane. Čak je i Džejms Bond u jednom od svojih filmova fotografisao sa ovim telefonom.

K800i pojavio se 2006. godine i koštao je 450 evra.

Nokia N95

Nokia je nekada bila ono što su danas Samsung ili Apple na primer. Finska kompanija dominirala je tržištem običnih i pametnih telefona. Među prvim smartfonima je bio i N95 koji je radio na S60/Symbian operativnom sistemu. Imao je kameru od pet megapiksela, Wi-Fi i GPS. Nokia N95 pojavio se 2007. godine, i u to vreme koštao je 500 evra.

BlackBerry Bold

Nakon što se iPhone pojavio na tržištu telefona, kanadska kompanija predstavila je seriju Bold 9000, koja je nudila HSDPA brzinu mobilnog interneta, mogućnost proširivanja sa SD karticom i QWERTY tastaturu za lakšu komunikaciju među korisnicima. Bold 9000 pojavio se 2008. godine i koštao je 550 evra.

HTC Desire

Ovo je jedan od prvih Android uređaja. Isticao se zbog jednostavnog dizajna, nekoliko hardverskih tastera i track senzorom za lakše korišćenje. Imao je procesor od 1 GHz i prve verzije Android operativnog sistema. Pojavio se 2010. godine i u to vreme koštao je 600 evra.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)