BATERIJA VAM VIŠE NIKADA NEĆE BITI PRAZNA: Ovako ćemo puniti smartfone u budućnosti!

Trajanje baterije je i dalje veliki problem na mnogim uređajima, pa bi ova tehnologija, ukoliko zaživi, sigurno rešila velike probleme

Tehnologija će uskoro biti toliko napredna, da ćemo uz pomoć naše odeće moći da punimo pametne telefone i tablete, tvrdi Frenk Golding, nekadašnji šef u kompaniji Google.

Prema njegovim rečima, odeća će u bliskoj budućnosti moći da koristi naše telo kao izvor energije. Pametna vlakna koja prikupljaju kinetičku energiju kako bi napravili struju već se ugrađuju u odeću i modne dodatke.

- Nosivi uređaji će uskoro transformisati naša tela u izvor energije. Danas već imamo audio indukciju, a indukcija energije je sledeća stvar u razvitku tehnologije. Noseći određeni tip uređaja naše celo telo će postati izvor energije, i na taj način ćemo moći da napajamo male uređaje bežičnim putem - istakao je Frenk Golding.

Svakim danom se pojavljuju novi modeli pametnih satova koji mogu da prate otkucaje srca, mere broj sagorelih kalorija, pokazuju notifikacije... Pametne narukvice su takođe u ekspanziji, a uz pomoć njih, kao i pametnih satova, osobe koje ih nose mogu brzo i jednostavno da plaćaju razne usluge.

Trajanje baterije je i dalje veliki problem na mnogim pomenutim uređajima, pa bi ova tehnologija, ukoliko zaživi, sigurno rešila velike probleme.

Iako su trenutni nosivi gedžeti još u ranim fazama razvoja, i mnogi ljudi ih ne koriste uopšte, stručnjaci predviđaju da će ovaj segment tehnologije drastično porasti u narednih nekoliko godina.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)