Bosanci napravili uređaj koji će zameniti USB! (VIDEO)

WiKey je veoma interesantan uređaj koji poseduje veliki broj naprednih funkcija koje obična USB memorija nema

Grupa bosanskohercegovačkih entuzijasta rešila je da napravi revoluciju u načinu na koji prenosimo podatke, a WiKey, uređaj na kojem trenutno rade, će im u tome pomoći.

WiKey je mali "cloud" gedžet, kojeg Adel Miljković i Nandino Galijašević nazivaju zamenom za običan USB fleš uređaj.

- WiKey pruža kompatibilnost sa mobilnim uređajima, ali poseduje još funkcija koje ga čine unikatnim, među kojima su praćenje dnevne fizičke aktivnosti i kontrolisanje pametnih kućnih aparata i web servisa - izjavio je Adel Miljković za Klix.ba. On je dodao da se njihov mali tim kasnije proširio za još tri osobe.

Tvorci ovog interesantnog gedžeta smatraju da je  WiKey bolje rešenje za prenos podataka od USB-a, zbog toga što mu istovremeno može pristupiti više korisnika.

- On je odličan za poslovne sastanke, a činjenica da je otporan na padove i vodu predstavlja veliki pomak u poređenju sa standardnom USB memorijom - objasnio je Miljković. On je dodao da se sa pravim timom, mnogo truda i volje "može realizovati svaka ideja koliko god ona bila luda".

Tim iz BiH pokušava da prikupi sredstva za finansiranje projekta putem sajta Indiegogo, i nada se da će strani mediji prepoznati vrednost ovog uređaja, što bi omogućilo brz i stabilan razvoj prihoda.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: Klix.ba)